Ten Hag ziet Pasveer als nummer 1, maar laat Onana spelen: Volgende vuurdoop

Ten Hag ziet Pasveer als nummer 1, maar laat Onana spelen: "Volgende vuurdoop"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 18:38wo 24-11-2021 om 18:38

Ajax-trainer Erik ten Hag verklaart tegenover RTL 7 zijn opstelling voorafgaand aan het Champions League-duel met Besiktas. De opstelling is op meerdere plekken gewijzigd en Andre Onana maakt verrassenderwijs zijn rentree na maandenlange afwezigheid door een dopingschorsing.

Onder meer Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, Davy Klaassen, David Neres en Mohamed Daramy krijgen een kans in de basis. "Edson Álvarez is er niet bij. Daarnaast Jurriën Timber wat klachten en gisteren (dinsdag, red.) viel ook Antony op de training uit", aldus Ten Hag.

Het opstellen van Onana in plaats van Remko Pasveer is echter de meest opvallende ingreep. "Remko is op dit moment wel de beste Nederlandse keeper, denk ik. Maar het seizoen is lang en Andre heeft heel weinig ritme, vorige week twee wedstrijden (met de nationale ploeg van Kameroen, red.) en hij moet wel weer gaan keepen, als je er een jaar uit bent geweest."

Onana traint sinds september weer mee, zat al een aantal keer op de bank en maakt in Istanbul dus zijn rentree. "Goede opbouw via Jong, via trainingen van 1, via wedstrijden bij Kameroen, dit is de volgende vuurdoop", aldus Ten Hag, die bestrijdt dat Onana – zoals Marc Overmars gezegd zou hebben – niet meer zou spelen voor Ajax, nadat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen. "Ik weet niet of hij (Overmars, red.) dat zo hard heeft gezegd, dat heb je verkeerd begrepen, denk ik."

Tegenover Ziggo Sport gaat Ten Hag ook in op de Onana-kwestie. "Voor mij is Remko op dit moment de eerste keeper, die overtuigt ontzettend. Zo goed zelfs, dat had niemand verwacht, behalve Marc Overmars en ik." Onana krijgt echter de kans op ritme op te doen. "Hij moet ook weer aan Ajax wennen, aan onze speelwijze. Dit is de volgende stap die hij moet zetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie zie jij liever onder de lat bij Ajax?

Remko Pasveer
50%
Andre Onana
50%
(2717 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws