'Ajax O18-trainer neemt na Youth League-duel afscheid en gaat naar Glasgow'

'Ajax O18-trainer neemt na Youth League-duel afscheid en gaat naar Glasgow'

25-11-2021 07:28 Laatste update: 07:36
34

Kersvers Rangers FC-manager Giovanni van Bronckhorst zal nóg een Nederlander aan zijn technische staf toevoegen, meldt De Telegraaf. Ajax O18-trainer Dave Vos maakt de overstap van Amsterdam naar Glasgow.

De 38-jarige Vos was al jarenlang in dienst bij Ajax en was bezig aan zijn eerste seizoen bij de O18, dat actief is in de UEFA Youth League. De Amsterdamse talenten wonnen woensdag met 0-1 bij Besiktas: volgens De Telegraaf heeft Vos zijn spelers na afloop van die wedstrijd ingelicht over zijn vertrek. Voor hem ligt een meerjarig contract klaar in Glasgow.

Van Bronckhorst werd tijdens de interlandperiode aangesteld als opvolger van Steven Gerrard en zal donderdag tegen Sparta Praag voor het eerst op de bank zitten. Oude Feyenoord-bekenden Roy Makaay (assistent), Arno Philips (conditietrainer) en Yöri Bosschaart (performance analist) vergezellen hem ook op Ibrox. Of de naderende komst van Vos gevolgen heeft voor Jean-Paul van Gastel, moet nog blijken: Van Bronckhorst wilde zijn vaste assistent ook naar Rangers halen, maar het Chinese Guangzhou R&F houdt Van Gastel voorlopig aan zijn contract.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie