Wittek: 'In totaal 117 kilometer gelopen en dat drie dagen na zo'n zware pot'

Wittek: 'In totaal 117 kilometer gelopen en dat drie dagen na zo'n zware pot'

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 09:56do 25-11-2021 om 09:56

Maximilian Wittek blijft onvermoeibaar langs de linkerflank van Vitesse draven, ondanks het slopende schema van de Arnhemmers. De 26-jarige Duitser heeft dit seizoen naam gemaakt met vier Europese treffers tegen Anderlecht, Stade Rennes en Tottenham Hotspur.

Het is voor hem een ongekende weelde, verzekert Wittek in gesprek met De Telegraaf. "Ik hoef niet per se in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ik heb een paar goals gemaakt en dat is het. Al snap ik wel dat het opvalt, want ik heb nu vier goals in de Europese wedstrijden gemaakt dit seizoen. En in al die jaren daarvoor maar zeven goals in alle competities."

De bij Greuther Fürth opgepikte linkspoot maakt iedere wedstrijd vele kilometers, in de wetenschap dat dit anno 2021 nu eenmaal gevraagd wordt van een profvoetballer. "Ik denk, dat dat niet alleen voor een vleugelverdediger zo is. Op bijna elke positie moet je offensieve en defensieve taken combineren. Als ik bijvoorbeeld kijk naar Matús Bero op ons middenveld, dan moet hij ook beide dingen doen."

De data van de wedstrijd tegen FC Utrecht, drie dagen na de zware uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur, ondersteunen het verhaal van Wittek. "Fysiek staan we er heel goed voor", benadrukt hij. "Dat hebben we kunnen zien tegen FC Utrecht, toen we drie dagen na de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur als ploeg meer gelopen hebben dan de tegenstander. In totaal als ploeg 117 kilometer en dat een paar dagen na zo'n zware wedstrijd. Daaraan kun je zien dat we topfit zijn."

Wittek mag donderdagavond proberen om zijn Conference League-statistieken aan te scherpen. Vitesse trapt om 18.45 uur af tegen Stade Rennes en moet een resultaat boeken in Bretagne om in de race te blijven voor Europese overwintering.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Vitesse alsnog door in de Conference League?

Ja
50%
Nee
50%
(1746 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws