Ramalho over blessuregolf PSV: 'Pech, bij Gakpo niet eens gezien dat het gebeurde'

Ramalho over blessuregolf PSV: 'Pech, bij Gakpo niet eens gezien dat het gebeurde'

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 14:57do 25-11-2021 om 14:57

André Ramalho heeft tijdens de afgelopen weken de ene na de andere PSV-collega weg zien vallen met een blessure. De Braziliaan houdt het echter op botte pech en denkt niet dat hier een structureel probleem aan ten grondslag ligt.

PSV is zonder spelers als Jordan Teze, Philipp Max, Noni Madueke, Cody Gakpo en Eran Zahavi aan het laatste blok voor de interlandperiode begonnen. "Dat we nu zoveel blessures hebben, is vooral pech", laat Ramalho weten in gesprek met Voetbal International. "Neem die van Eran Zahavi (langdurig uit de roulatie met een knieblessure, opgelopen tijdens interlandverplichtingen met Israël, red.). Dat komt niet doordat hij niet hard genoeg werkt of zo. Het is pech, dit gebeurt nu eenmaal in ons vak. Eén verkeerde stap kan soms een blessure betekenen, waardoor je er weken uit ligt. Bij Cody Gakpo heb ik bijvoorbeeld niet eens gezien dat hij geblesseerd raakte."

Ploeggenoot Philipp Mwene liet zich ontvallen dat de blessuregolf ook te maken kon hebben met de speelstijl van PSV. Ramalho is het daar echter niet mee eens. "Jordan Teze en Carlos Vinícius moesten drie wedstrijden in korte tijd voetballen, nadat ze daarvóór niet zoveel hadden gespeeld. Dat ze dan kramp krijgen, is normaal. De blessures liggen niet aan onze speelwijze", aldus de Braziliaanse stopper, die dan ook volle bak wil blijven gaan in de laatste wedstrijden van het kalenderjaar. "Na de interlandbreak spelen we negen wedstrijden in een maand. Maar dat kan, het is geen probleem. Het zijn ook niet allemaal Engelse weken, dus er zijn genoeg rustmomenten. Bovendien is het daarna winterstop en dus kunnen we nu alles geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws