Pierie al maandenlang inactief: Ik ga hoe dan ook dit seizoen nog spelen

Pierie al maandenlang inactief: "Ik ga hoe dan ook dit seizoen nog spelen"

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 08:32vr 26-11-2021 om 08:32

Kik Pierie (rechts op de foto) is weer in training bij FC Twente, nadat hij werd getroffen door een vervelende rugblessure. De 21-jarige verdediger mocht en kon lange tijd vrijwel niets doen, ook buiten het veld.

Pierie vertelde in oktober al dat hij door zijn blessure, die hem al sinds de start van de voorbereiding parten speelt, niet eens op een andere zij kon liggen in bed. "Alles lijkt altijd zo vanzelfsprekend, maar pas als je ergens een probleem hebt, besef je dat dat niet zo is", laat hij nu weten aan TC/Tubantia. "Zo heb ik gemerkt hoe vaak je onbewust je rug nodig hebt en belast. Normaal gaat alles vanzelf, maar opeens is dat niet meer zo."

De in Boston geboren verdediger was de voorbije maanden voor het eerst in zijn profcarrière langdurig inactief. "Ik voetbal al een jaar of vijf op het hoogste niveau en afgezien van wat kleine dingen heb ik nooit een serieuze, lange blessure gehad. Het leek op vrij iets zeldzaams. Met deze blessure moest je de tijd nemen, omdat het kon uitgroeien tot iets wat nog langer zou duren. En ik ben nog hartstikke jong, dus dat was even een dingetje."

Zijn eerste minuten van het Eredivisie-seizoen moet Pierie in 2022 gaan maken, mits hij dan weer honderd procent hersteld is. "Ik heb inmiddels weer een stip op de horizon na al die maanden. Zoals het er nu naar uitziet, kan ik vrij snel na de winterstop weer aansluiten bij de groep. Ik ga hoe dan ook dit seizoen nog spelen, dat weet ik zeker. Ik moet alleen geen risico nemen en de boel niet forceren. Hoe verleidelijk het ook is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws