Xavi krijgt opdracht mee van Laporta: 'Er gaat een wonder gebeuren in München'

Xavi krijgt opdracht mee van Laporta: 'Er gaat een wonder gebeuren in München'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 09:49vr 26-11-2021 om 09:49

Joan Laporta is ervan overtuigd dat Barcelona alsnog naar de achtste finale van de Champions League gaat. De Catalanen zullen daarvoor moeten winnen op bezoek bij Bayern München, maar dat ziet de clubpresident niet als onmogelijk.

Der Rekordmeister haalde in de eerste vijf wedstrijden van de poule de volle vijftien punten binnen. Benfica, Dinamo Kiev en Barcelona werden al verslagen, maar toch gelooft Laporta dat zijn club het kan flikken in de Allianz Arena. "Bayern verslaan is iets dat kan worden bereikt", zegt hij tegen AS. "Er gaat een wonder gebeuren in München. Ik ben ervan overtuigd dat we gaan winnen."

De aanstelling van Xavi Hernández als nieuwe trainer sterkt Laporta in die mening. "Er is nog een lange weg te gaan, maar Xavi is erg sterk en erg gemotiveerd. Hopelijk gaat het snel de goede kant op. Ik denk dat de aanstelling van Xavi voor meer respect bij onze tegenstanders heeft gezorgd. Ze weten dat we er weer bovenop kunnen gaan komen."

Door het gelijke spel tegen Benfica (0-0) van afgelopen dinsdag zal Barcelona naar alle waarschijnlijkheid moeten winnen van het ongenaakbare Bayern. Als Benfica thuis niet van Dinamo Kiev weet te winnen, gaan de Catalanen ook door naar de volgende ronde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws