Bayern München-vergadering loopt uit de hand: 'Slechtste gebeurtenis ooit'

Bayern München-vergadering loopt uit de hand: 'Slechtste gebeurtenis ooit'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 14:10vr 26-11-2021 om 14:10

Laatste update: vrijdag 26 november 2021 om 23:41vr 26-11-2021 om 23:41

De ledenvergadering van Bayern München is vrijdag compleet uit de hand gelopen. Een verzoek om te stemmen over een sponsordeal met vliegtuigmaatschappij Qatar Airways werd tot grote ontsteltenis van de zaal afgewezen door het bestuur.

Michael Ott, één van de 780 aanwezige leden van Bayern München, was niet te spreken over het feit dat Bayern in zee gaat met een land waar mensenrechtenschendingen plaatsvinden. Hij deed een voorstel om te stemmen over de sponsordeal, maar werd het zwijgen opgelegd door voorzitter Herbert Hainer. "Ik sta niet toe dat we over illegale moties stemmen", zei hij.

Het leidde tot fel protest vanuit de zaal: Hainer werd uitgefloten en uitgejouwd. "Wij zijn Bayern en jij niet!", werd onder meer geroepen. De voorzitter van Bayern wees vervolgens op het commerciële belang van de samenwerking met Qatar Airways. Omdat het niet meer rustig werd, werd de vergadering gestaakt.

Uli Hoeness, oud-voorzitter van Bayern München reageert woest. "Dit was de slechtste gebeurtenis die ik ooit heb gezien bij Bayern", foetert de voorganger van Hainer in de Duitse media. "Hier moet ik een nachtje over slapen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws