PSV naar Friesland: 'Vooral clublegendes die erover praten, dan hou je het levend'

PSV naar Friesland: 'Vooral clublegendes die erover praten, dan hou je het levend'

26-11-2021 15:44
37

PSV gaat zondag op zoek naar zijn eerste uitzege op sc Heerenveen sinds het voorjaar van 2012. Trainer Roger Schmidt wil echter niet al te lang stilstaan bij deze moeizame Abe Lenstra-reeks.

Vorig seizoen leek het PSV van Schmidt te verliezen, maar redde Joël Piroe in de laatste minuut nog een punt. De Duitse trainer kan zich nog de 'Veerman-connectie' van die wedstrijd herinneren, maar houdt zich liever niet bezig met het iets verdere verleden. "Het zijn vooral de clublegendes die daar over praten. Dan hou je het levend. Misschien kun je er maar het beste over zwijgen", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

PSV heeft nog altijd een krappe selectie, maar had daar in de vorige wedstrijden geen last van. Spelers als Mauro Júnior, Bruma en Ritsu Doan hielden zich – als vervangers van Philipp Max, Noni Madueke en Cody Gakpo – prima staande tegen Vitesse en Sturm Graz. "Daar ben ik niet zo verbaasd over en ook over de productiviteit van Bruma (vice-clubtopscorer achter de ook al geblesseerde Eran Zahavi, met zeven goals in alle competities, red.) niet", laat Schmidt echter weten. Doan en Bruma werden vorig seizoen nog verhuurd aan Arminia Bielefeld en Olympiakos Piraeus. "Ik zei in de zomer al dat het goede spelers zijn. Natuurlijk ken ik hun verleden hier. Ze hebben niet altijd bevestigd wat mensen ervan verwachtten. Maar ik beoordeel spelers zoals ze zich bij mij manifesteren."

PSV trapt zondag om 16.45 uur af in Heerenveen. Daarna volgt een vrije midweek, het thuisduel met FC Utrecht en de laatste Europese poulewedstrijd tegen Real Sociedad, waarin Europa League-overwintering veilig moet worden gesteld.