Ongelukkige hoofdrol wordt De Ligt aangerekend: 'Hij geeft nooit zekerheid'

Ongelukkige hoofdrol wordt De Ligt aangerekend: 'Hij geeft nooit zekerheid'

27-11-2021 22:04 Laatste update: 22:12
68

Het optreden van Matthijs de Ligt in de Serie A-topper van Juventus tegen Atalanta Bergamo kan niet op goedkeuring rekenen. Dat de oud-Ajacied buitenspel ophief in aanloop naar de enige treffer van Duván Zapata wordt hem zwaar aangerekend.

De Nederlandse verdediger krijgt van La Repubblica een 5,5. 'Hij maakte een fout in de rugdekking', verwijzend naar zijn hoofdrol bij de 1-0. 'In de tweede helft was hij wild.' Ook Calciomercato houdt het op een 5,5. 'Hij was beter dan Bonucci, maar de Nederlander stond totaal niet op te letten bij het doelpunt van Zapata door buitenspel niet op tijd op te heffen.'

De Italiaanse tak van Goal verwijst eveneens naar de ongelukkige rol van De Ligt en deelt een 5 uit. 'Hij geeft over het algemeen nooit zekerheid.' Corriere della Sera komt op hetzelfde cijfer uit. 'Twee fouten in een paar minuten tijd en hij hield Zapata in het spel', luidt de beoordeling. Net als bij de meeste andere media is de Oranje-international echter niet de enige die een onvoldoende scoort.

Tuttomercatoweb geeft De Ligt een 5,5. 'Als hij met Leonardo Bonucci speelt, lijkt hij het moeilijker te hebben. Daarnaast brengt hij met zijn eigen technische fouten Juventus in gevaar', luidt de bondige verklaring. Fansite JuventusNews24 is iets positiever met een 6. 'Hij begon met een belangrijke interventie op Malinovsky. Een beetje onnauwkeurig in de passing, maar achterin was hij op zijn hoede.'

Juventus-trainer Massimiliano Allegri beseft dat het beter moet. "We maken de kansen niet die we krijgen. Atalanta kreeg één kans na een fout van ons en het was meteen raak. De doelpunten tellen. Er zit angst en te veel haast in de ploeg. We moeten door blijven werken en moeten wedstrijden winnen om weer zelfvertrouwen te krijgen", zei hij bij DAZN.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie