Redan heeft andere verklaring dan Saymak: 'Penalty is een gratis goaltje'

28 november om 07:12

Daishawn Redan wijt zijn gemiste strafschop in het thuisduel van PEC Zwolle met RKC Waalwijk aan pech. Door de misser van de twintigjarige aanvaller lieten de Blauwvingers twee dure punten liggen in de strijd tegen degradatie.

"Ik raakte hem helemaal verkeerd", vertelt Redan aan ESPN. "Ik heb zeker al veel strafschoppen genomen, maar nooit zo. Normaal schiet ik hem in de linkerhoek in. Dat probeerde ik nu ook en ik wilde hem een beetje hoog schieten. Dit kan iedereen overkomen, denk ik. Ik doe het niet met opzet."

Mustafa Saymak geldt als vaste penaltynemer van PEC. "Maar al voor de wedstrijd zei hij dat ik hem mocht nemen als we een strafschop zouden krijgen", aldus Redan, die daar geen moeite mee had. "Als spits wil je altijd scoren, een penalty is een gratis goaltje."

Overigens had Saymak na de doelpuntloze remise een andere verklaring. "Ik was de eerste nemer. Ik voelde echter kramp in mijn voet. Op dat moment moet je je verantwoordelijkheid nemen als captain. Maar als ik de tijd terug kon draaien, zou ik hem nemen", stelt de middenvelder in gesprek met TC/Tubantia.

Mede door de gemiste penalty kwam het gebrek aan scorend vermogen weer pijnlijk aan de oppervlakte bij PEC. Is het een kwestie van kwaliteit of vertrouwen? "Een combinatie van beide", oordeelt Saymak. "Er mist kwaliteit, dat is ook te zien van buitenaf. Het ligt niet alleen aan een gebrek aan vertrouwen. Als het alleen daaraan had gelegen en we genoeg kwaliteit hadden gehad, hadden we nu niet vijf punten."