Memphis: 'Ik weet dat ik beter kan, maar dit doelpunt had ik nodig'

Memphis: 'Ik weet dat ik beter kan, maar dit doelpunt had ik nodig'

Gepubliceerd: zondag 28 november 2021 om 08:48zo 28-11-2021 om 08:48

Memphis Depay is blij met alweer zijn achtste treffer in La Liga dit seizoen. De Nederlandse aanvaller hielp FC Barcelona aan een 1-3 zege bij Villarreal, nadat hij aanvankelijk nog een paar grote kansen had gemist.

"Ik ben blij dat ik uiteindelijk heb weten te scoren", wordt Memphis geciteerd door Mundo Deportivo. "Ik weet dat ik het in sommige gevallen beter kan, maar ik had dit doelpunt nodig om het vertrouwen terug te krijgen. Ik ben mentaal sterk en ik probeer voor het team te werken. We hadden deze overwinning nodig en ik ben erg blij."

Voor Barça was het pas de eerste uitzege in de laatste zes duels. "Het is moeilijk voor ons buitenshuis, maar dit is een belangrijke overwinning. Villarreal is een geweldig team, dat zijn kwaliteit heeft laten zien. Het maakt ons extra gelukkig. We hebben geduld getoond. We zijn een jong team en moeten deze werklust zien vast te houden."

Memphis had kort voor tijd nog een tweede doelpunt kunnen maken, maar hij liet de strafschop aan Philippe Coutinho. "Hij vroeg mij om de penalty te nemen. Hij is een geweldige speler en we moeten elkaar helpen."

De teller van Memphis staat op acht goals in veertien competitieduels. Kan hij in het gat springen dat spelers als Lionel Messi en Luis Suárez achterlieten? "Als je naar mijn statistieken van de afgelopen jaren kijkt, kan ik niet klagen. Ik heb veel goals en assists. Ik denk dat Barça een geweldig team is en ik probeer altijd te verbeteren. Het is mijn eerste seizoen en ik probeer me aan te passen. Het kan alleen maar beter worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws