Ten Hag geeft update over blessure van Antony: 'Was ook geen acuut moment'

Ten Hag geeft update over blessure van Antony: 'Was ook geen acuut moment'

Gepubliceerd: zondag 28 november 2021 om 20:17zo 28-11-2021 om 20:17

Erik ten Hag heeft een update gegeven over de blessurestatus van Antony. De Braziliaanse aanvaller was zondagmiddag niet van de partij toen Ajax met 0-1 won op Het Kasteel, maar fans van de regerend landskampioen hoeven zich geen zorgen te maken.

Op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International, kreeg de trainer van de Amsterdammers vragen over de afwezigheid van Antony. "Het is geen heel ernstige blessure", deelt Ten Hag met het aanwezige journaille. "Het was ook geen acuut moment, maar meer overbelasting. We zijn ook voorzichtig gezien het programma dat hij al heeft gehad en wat nog komt."

De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op voor Ajax, dat in december zes wedstrijden speelt. Vanwege de aanwezigheid van David Neres, die zijn landgenoot vervangt op rechtsbuiten, maakt Ten Hag zich daar geen zorgen over. "We hebben een goede vervanger en dus kunnen we ook voorzichtig zijn met Antony. Neres werkt hard, maar het rendement blijft nog achterwege."

De hoop bestaat dat Antony donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II weer mee kan doen. De Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal van een paar dagen later zou dan weer een gelegenheid zijn om Neres de kans te geven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws