RB Leipzig komt met warrige verklaring over Brobbey-wissel na 43 minuten

RB Leipzig komt met warrige verklaring over Brobbey-wissel na 43 minuten

29-11-2021 20:06 Laatste update: 20:25
87

RB Leipzig heeft de beslissing om Brian Brobbey al na 43 minuten te wisselen verdedigd. Volgens assistent-trainer Achim Beierlorzer was de negentienjarige spits moegestreden.

Brobbey stond vorige week tegen Club Brugge in de basis en kreeg tegen Bayer Leverkusen weer de kans. Dat pakte niet goed uit, hij werd nog voor de rust naar de kant gehaald. "We zagen dat Brian erg moe was", zegt Beierlorzer in Duitse media.

Beierlorzer was tegen Leverkusen de vervanger van Jesse Marsch, die in quarantaine moest. Brobbey werd vervangen voor Dominik Szoboszlai. "Jesse vroeg me om dit zo snel mogelijk door te voeren. Het was noodzakelijk. Leverkusen bouwde op met drie spelers, het lukte Brian niet om de gaten te dichten en de tegenstander naar een kant te dwingen zodat we druk konden zetten."

Szoboszlai kwam koud in het veld na een noodsignaal op afstand van Marsch. "Het duurde allemaal langer dan we dachten", zegt Beierlorzer. "We wilden het eigenlijk al eerder doen. Ja, het is lastig voor hem. Maar als een trainer het gevoel heeft dat hij iets moet doen, dan is dat zo. De speler moet dat accepteren. We hebben met hem gesproken en hij accepteert het ook. Klaar."

De vroege wisselbeurt zal het vertrouwen van Brobbey geen goed doen. De spits staat in de belangstelling van Ajax, dat hem wil huren. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie