Messi klopt Lewandowski, iconen verbijsterd: Ik begrijp de wereld niet meer

Messi klopt Lewandowski, iconen verbijsterd: "Ik begrijp de wereld niet meer"

30-11-2021 11:34
105

De uitreiking van de prestigieuze Ballon d'Or heeft voor verontwaardiging gezorgd in de voetbalwereld. Toni Kroos, Lothar Matthäus en Iker Casillas kunnen niet begrijpen dat Lionel Messi de voorkeur heeft gekregen boven Robert Lewandowski.

Matthãus neemt geen blad voor de mond. "Ik begrijp de wereld niet meer na deze verkiezing", foetert de winnaar van 1990 bij Sky Deutschland. "Met alle respect voor Messi en de andere genomineerden, maar de enige die de prijs verdient, is Lewandowski."

Ook Toni Kroos is het er niet mee eens. "Als men het nodig vindt om individuele prijzen te verdelen, dan moet het ook eerlijk gaan. Dat is nu helemaal niet het geval", zegt de middenvelder van Real Madrid in zijn podcast Einfach mal Luppen. Hij vindt dat teamgenoot Karim Benzema had moeten winnen. "Ik zie elke dag van dichtbij hoe goed hij is."

Lewandowski maakte dit jaar 54 doelpunten, veertien meer dan Messi. Daarmee maakte hij Bayern München landskampioen en wereldkampioen voor clubs. Messi won met Barcelona de Copa del Rey en won met Argentinië zijn eerste hoofdprijs (Copa América).

Casillas begrijpt de keuze voor Messi ook niet. 'Ik heb steeds meer moeite om de voetbalawards geloofwaardig te vinden', reageert de legendarische keeper van Real Madrid via Twitter. 'Voor mij is Messi één van de vijf beste spelers aller tijden, maar je moet wel weten hoe je bepaalt wie de beste spelers van het seizoen zijn. Zo moeilijk is het niet! Het wordt moeilijk gemaakt!'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie