'Dortmund en Barcelona strijden om handtekening van Salzburg-spits'

'Dortmund en Barcelona strijden om handtekening van Salzburg-spits'

30-11-2021 14:52
44

De transferstrijd om Karim Adeyemi is in volle gang. De jonge aanvaller van Red Bull Salzburg, die aan de lopende band scoort in Oostenrijk, wordt begeerd door Borussia Dortmund en FC Barcelona.

Dortmund ziet Adeyemi als de ideale opvolger voor Erling Haaland, die komende zomer een toptransfer lijkt te gaan maken. Sky Deutschland weet echter dat Barcelona onlangs ook een schriftelijk bod heeft uitgebracht op de negentienjarige aanvaller, die zijn debuut voor Die Mannschaft al gemaakt heeft. Het zou gaan om een Catalaans bod van veertig miljoen euro, dat vijf miljoen meer is dan de 35 miljoen die Dortmund neer wilde tellen.

Dat verschil maken de Duitsers dan wel weer goed in hun persoonlijke voorstel voor Adeyemi, die bij BVB meer zou kunnen verdienen dan in Camp Nou. Het voordeel voor Dortmund is ook dat Barcelona veertig miljoen euro niet snel bij elkaar zal hebben verzameld en misschien pas in de zomer van 2022 zaken kan doen. Op dat moment zouden Die Schwarzgelben al toegeslagen kunnen hebben en de deal met Salzburg rondgemaakt hebben.

Adeyemi is een groot talent en kwam dit seizoen al elf keer tot scoren in de Oostenrijkse competitie en vier keer in de Champions League. Door die cijfers wordt hij in Salzburg gezien als de opvolger van Erling Haaland en Dortmund hoopt dat scenario voort te zetten, maar Barcelona zou daar graag een stokje voor steken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie