Van Hooijdonk kijkt hoofdschuddend naar Lang: 'Dat vind ik ook wel vermoeiend'

Van Hooijdonk kijkt hoofdschuddend naar Lang: 'Dat vind ik ook wel vermoeiend'

Gepubliceerd: dinsdag 30 november 2021 om 18:31di 30-11-2021 om 18:31

Pierre van Hooijdonk heeft een beetje moeite met de manier waarop Noa Lang zich soms opstelt. De aanvaller van Club Brugge vestigde tijdens de uitwedstrijd bij KRC Genk (2-3 zege) de aandacht op zich met een aantal gebaren en uitspraken.

Zo duwde hij een ploeggenoot weg terwijl hij een goal wilde vieren en legde hij een vingertje op de mond. Van Hooijdonk ziet het met lede ogen aan. "Alsof hij altijd met iets of iemand ruzie moet hebben", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat wij hier in Nederland meer moeite hebben met het type dat zich vaak verongelijkt voelt."

Op voetballend gebied is de voormalig spits fan van Lang. "Hij heeft schijt aan alles en dat is positief. Druk voelt hij niet, dat zag je ook bij zijn debuut in het Nederlands elftal. Daar waar een nieuweling zich normaal gezien niet in de gevarenzone begeeft, liep hij óveral en vroeg hij elke bal."

De manier waarop de voormalig Ajacied zich zo nu en dan afzet, kan echter op minder goedkeuring rekenen van Van Hooijdonk. "Hij maakt er bijna een sport van om in elke wedstrijd ruzie te hebben met iemand. De pers, het publiek, de tegenstander... Dat soort spelers hebben het blijkbaar nodig. En dat vind ik ook wel vermoeiend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws