'Iedere trainer wil een Noa Lang in zijn ploeg, het zout op de patatten'

'Iedere trainer wil een Noa Lang in zijn ploeg, het zout op de patatten'

Gepubliceerd: dinsdag 30 november 2021 om 15:53di 30-11-2021 om 15:53

Noa Lang revancheerde zich in de gewonnen uitwedstrijd van Club Brugge tegen KRC Genk (2-3), maar na afloop kreeg de Oranje-international bakken met kritiek over zich heen. Aimé Anthuenis, een bekend gezicht in de Belgische voetbalwereld, steunt Lang wél.

Lang was met een goal en assist goud waard tegen KRC Genk (2-3 zege) en sloeg na afloop in een interview met Eleven Sports terug naar zijn criticasters. "Mensen praten veel. Wie? Mensen weten het zelf. Het interesseert me niks, dat laat ik weer zien. Ik doe wat ik wil. Ik scoor, ik bepaal hoe ik juich."

Onder meer Marco van Basten was kritisch op Lang, maar Anthuenis laat een ander geluid horen. "Liever een speler als Noa, dan iemand die zomaar meeloopt", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "En als je presteert, dan heb je ook recht van spreken. Zolang jouw ploegmaten en trainer ermee overweg kunnen, is er geen enkel probleem."

Anthuenis, oud-trainer van Genk, Anderlecht en voormalig bondscoach van België, had zelf heel graag met Lang gewerkt. "Ik had graag spelers die moeilijk zijn. Die anders zijn. Ze zijn het zout op de patatten. Ik vind dat allemaal geen probleem. Zolang je presteert natuurlijk. Iedere trainer wil wel een Noa Lang in zijn ploeg."

Lang verzamelde dit seizoen al zeven assists in de Jupiler Pro League. Daarnaast maakte hij ook nog vier doelpunten. Sinds september stond de aanvaller droog. "Dat is een tijdje geleden, maar een assist voelt voor mij als een goal. Maar daar hoor je niemand over", zei hij zondag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws