Ajax heeft contractnieuws: 'Duurde wat langer, maar sommige dingen kosten tijd'

Ajax heeft contractnieuws: 'Duurde wat langer, maar sommige dingen kosten tijd'

01-12-2021 10:39 Laatste update: 11:26
58

De achttienjarige Gibson Yah heeft een contract getekend bij Ajax. De jonge middenvelder annex verdediger ligt nu vast tot het einde van dit seizoen. In het contract van Yah is ook een optie voor een extra jaar opgenomen.

De verbintenis van Yah gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2021, meldt Ajax via zijn officiële kanalen. De jeugdinternational tekende nog niet eerder een contract bij Ajax. Yah speelde dit seizoen in de eerste vier Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden van Jong Ajax, maar raakte daarna geblesseerd. Momenteel kampt hij nog met die blessure. Dat is ook de reden voor de relatief korte contractduur van Yah. 

Yah is uiteraard blij met zijn contract bij Ajax. "Ik heb hier lang naar uitgekeken, natuurlijk gaat er veel door me heen. Sinds mijn negende zit ik al bij de club. Dit is waar ik hard voor heb gewerkt, als jonge jongen droom je van dit soort dingen. Het duurde bij mij wat langer, maar sommige dingen kosten tijd. Uiteindelijk ben ik er blij mee."

Voor de lange termijn heeft Yah duidelijke doelen en ambities. "Ik wil mijn debuut maken in het eerste, maar door mijn blessure zou je denken dat dit nu nog ver weg is. Maar als ik gewoon mijn ding doe, dan kan het heel snel gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie