Geen plek voor Messi in top-vijf van Nederlander die stemde voor Ballon d'Or

Geen plek voor Messi in top-vijf van Nederlander die stemde voor Ballon d'Or

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 13:18wo 01-12-2021 om 13:18

Laatste update: woensdag 1 december 2021 om 13:23wo 01-12-2021 om 13:23

Tussen de 170 voetbaljournalisten die hun Ballon d'Or-stemmen mochten uitbrengen, zat ook een Nederlander: Frans van den Nieuwenhof. Hij liet winnaar Lionel Messi links liggen.

Van den Nieuwenhof is 'sinds 2000, ongeveer' verantwoordelijk voor de Nederlandse inbreng bij de Ballon d'Or-verkiezing. "Ik werkte toen voor VI en was, omdat ik vrij goed Frans sprak, de Nederlandse correspondent voor France Football, de organisator van de verkiezing", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Hij legt de procedure uit: "Als jurylid mag je op vijf spelers stemmen en die geef je 6, 4, 3, 2 en 1 punten. Je krijgt de formulieren in september en moet jouw keuze eind oktober doorgeven. Wie ik mijn zes punten heb gegeven? Cristiano Ronaldo. Verder heb ik punten gegeven aan Lewandowski, Kevin De Bruyne, Jorginho en N'Golo Kanté."

Messi, die zijn zevende Ballon d'Or won, kreeg dus géén 'Nederlandse' punten. "Ik heb voor Ronaldo gekozen omdat hij topscorer van het EK is geworden en een aantal records heeft gebroken die waarschijnlijk voor altijd blijven staan. Ik denk dat Messi vooral gewonnen heeft vanwege de Copa America, heel Zuid-Amerika zal wel op hem gestemd hebben. Maar dan zit je alsnog maar aan een klein gedeelte van het totale aantal stemmen."

Messi kreeg in totaal 613 punten, Lewandowski strandde in het zicht van de haven met 580 punten en Chelsea-middenvelder Jorginho completeerde het podium met 460 punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws