'Ik mis Dessers als mens en speler, we hebben ook wel eens woorden gehad'

'Ik mis Dessers als mens en speler, we hebben ook wel eens woorden gehad'

01-12-2021 13:33
24

Frank Wormuth denkt met weemoed terug aan het seizoen dat Cyriel Dessers aan de lopende band scoorde voor Heracles Almelo. Woensdagavond komen de trainer en spits elkaar tegen tijdens Feyenoord - Heracles.

Dessers kroonde zich in het afgebroken seizoen 2019/2020 tot gedeeld topscorer van de Eredivisie met vijftien goals. "Dessers kan ook in zijn eentje en uit het niets doelpunten maken", zegt Wormuth tegen TC/Tubantia.

"Ik mis Cyriel als mens en als speler. Hij is slim, heeft een mening, we hebben veel interessante gesprekken gevoerd samen. We hebben ook wel eens woorden gehad, dat was in de transferperiode in de winter, hij wilde graag weg. Maar de club vond dat het bedrag te laag was en liet hem niet gaan. Dit is een business, sorry, een speler met een contract kost geld. Meteen nadat de transfermarkt dicht ging, was hij er weer."

Een volwaardige opvolger van Dessers vond Heracles nog niet: Ahmed Kutucu bleek te licht, Sinan Bakis heeft moeite zijn draai te vinden en ook de van Stade Reims gehuurde Kaj Sierhuis is nog niet echt op schot (twee goals). Wormuth: "Iedere club wil goalgetters. Je vindt ze alleen niet zomaar en krijgt ze ook niet elk jaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie