ESPN legt niet uitzenden van Ajax uit: 'We kregen geen gehoor van KNVB'

ESPN legt niet uitzenden van Ajax uit: 'We kregen geen gehoor van KNVB'

01-12-2021 15:35
139

ESPN heeft tekst en uitleg gegeven over het niet uitzenden van het duel tussen Ajax en BVV Barendrecht in de KNVB Beker. Volgens communicatie-directeur Maarten van Rooijen is de situatie 'complex'. ESPN heeft echter nog hoop dat de bekerwedstrijd in de Johan Cruijff Arena uitgezonden kan worden. 

Op woensdag 25 december nemen Ajax en Barendrecht het tegen elkaar op. Zoals het er nu naar uitziet is het duel nergens live te zien. "We snappen heel goed dat supporters van welke club dan ook hun wedstrijden willen zien", begint Van Rooijen namens ESPN tegenover Ajax Life. "Maar dat is rondom de KNVB Beker redelijk complex. Tot de kwartfinales is ESPN gerechtigd om per bekerronde zes duels live uit te zenden: twee live wedstrijden op zowel dinsdag, woensdag als donderdag."

En daar wringt de schoen: op woensdag komen Ajax, PSV én Feyenoord namelijk in actie in het bekertoernooi. "Voor de tweede ronde van de KNVB Beker stelde ESPN voor om Ajax - Barendrecht op donderdag te spelen, zodat deze live kon worden uitgezonden", stelt Van Rooijen. Hier is gezien het navolgende speelschema voldoende ruimte voor (Ajax gaat drie dagen later op bezoek bij Feyenoord, red.). Desondanks is aan dit verzoek door de KNVB geen gehoor gegeven."

"Wat ons betreft teleurstellend", vervolgt Van Rooijen verder. "Want nu is er op dinsdag en donderdag weinig tot niets te kiezen, terwijl we op de woensdag noodgedwongen harde keuzes moesten maken tussen wedstrijden van onder anderen Ajax, Feyenoord en PSV. Uiteindelijk moeten wij het ook doen met het programma zoals het is vastgesteld. Op sportieve gronden verwachten we dat FC Twente - Feyenoord en PSV - Fortuna Sittard meer aansprekende affiches zijn. Daarom is de keuze gevallen op het live uitzenden van deze twee duels op woensdag 15 december."

ESPN heeft echter nog hoop dat het bekerduel van Ajax ook uitgezonden kan worden. "We bespreken momenteel de actuele situatie met de KNVB om te kijken of er nog aanvullende mogelijkheden zijn. Zodra daar meer duidelijkheid over is, laten we dat uiteraard weten", besluit Van Rooijen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie