Erwin Koeman gaat verder in op besluit te stoppen: 'Niet goed voor het lichaam'

Erwin Koeman gaat verder in op besluit te stoppen: 'Niet goed voor het lichaam'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 07:11do 02-12-2021 om 07:11

Er is 'niets ernstigs aan de hand' met Erwin Koeman. De Nederlandse trainer besloot woensdag naar buiten te brengen dat hij per direct stopt als oefenmeester van Beitar Jerusalem. Hij zette daarnaast meteen een punt achter zijn trainerscarrière. 

Koeman begon afgelopen zomer bij Beitar Jerusalem en maakt een aantal maanden later alweer een einde aan het avontuur. "Sinds ik aankwam bij Beitar Jerusalem ben ik verliefd geworden op de plek en de mensen hier. Het besluit om te stoppen was dan ook lastig. Het is tijd om definitief met pensioen te gaan als hoofdtrainer", zo liet Koeman woensdag al weten in een statement.

In een korte reactie aan het Algemeen Dagblad gaat Koeman dieper in op zijn besluit. Hij laat daarbij weten dat er 'niets ernstigs aan de hand is'. 'Maar 't is stressvol geweest vijf maanden. En stress is niet goed voor het lichaam. Daarom heb ik vandaag (woensdag, red.) besloten te stoppen als hoofdtrainer van een club. Is nogal een beslissing, maar voel dat dit het beste is.'

Koeman stond in zijn trainerscarrière voor de groep bij een groot aantal clubs. Hij was coach bij RKC Waalwijk, Feyenoord, Hongarije, FC Utrecht, FC Eindhoven, weer RKC, Oman en Beitar Jerusalem. Als assistent was hij actief bij Southampton, Everton, Fenerbahçe en PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws