Erwin Koeman stapt per direct op: 'Het is ook tijd om te stoppen als hoofdtrainer'

Erwin Koeman stapt per direct op: 'Het is ook tijd om te stoppen als hoofdtrainer'

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 17:20wo 01-12-2021 om 17:20

Laatste update: woensdag 1 december 2021 om 19:30wo 01-12-2021 om 19:30

Erwin Koeman is per direct geen trainer meer van Beitar Jerusalem. De zestigjarige trainer stapt op en zal hierna niet meer aan de slag gaan bij een club. Hij gaat met pensioen.

Koeman stapte afgelopen zomer in bij Beitar Jerusalem en maakt een paar maanden later een einde aan dat avontuur. "Sinds ik aankwam bij Beitar Jerusalem ben ik verliefd geworden op de plek en de mensen hier. Het besluit om te stoppen was dan ook lastig", zegt Koeman in een statement. "Het is tijd om definitief met pensioen te gaan als hoofdtrainer."

"Ondanks dat ik de wil had om door te gaan, heb ik besloten te stoppen vanwege persoonlijke omstandigheden. Het was lastig voor me, maar ik heb onlangs een gesprek gevoerd met voorzitter Eli Ohana. Ik heb hem geïnformeerd over mijn besluit en hij accepteerde het. Het is ook tijd om te stoppen als hoofdtrainer. Ik weet zeker dat deze geweldige club op het juiste pad komt, zowel op als buiten het veld. Ik wil iedereen bedanken."

Koeman was in zijn carrière hoofdtrainer bij RKC Waalwijk, Feyenoord, Hongarije, FC Utrecht, FC Eindhoven, weer RKC, Oman en Beitar Jerusalem. Als assistent werkte hij voor Southampton, Everton, Fenerbahçe en PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws