Vitesse wilde uitwijken naar Duitsland: 'We moeten de situatie helaas accepteren'

Vitesse wilde uitwijken naar Duitsland: 'We moeten de situatie helaas accepteren'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 10:31do 02-12-2021 om 10:31

Vitesse hoopte het allesbepalende Conference League-duel met NS Mura over de grens te spelen, onder toeziend oog van de eigen aanhang. De Arnhemmers zullen Europese overwintering echter in een leeg stadion moeten zien te bewerkstelligen.

Door de momenteel geldende coronamaatregelen mogen er op donderdag 9 december geen toeschouwers aanwezig zijn in Stadion GelreDome. De Arnhemmers hebben geprobeerd om een alternatieve speellocatie in Duitsland te vinden, bevestigt een woordvoerster tegenover de Gelderlander. De autoriteiten in Duitsland wilden echter liever geen Nederlandse club ontvangen, met het oog op de oplopende besmettingscijfers.

Het internationale plan van Vitesse moet dus afgeschoten worden. "We balen enorm dat we opnieuw zonder onze supporters moeten spelen. Zeker bij dit belangrijke duel, waarin er veel op het spel staat, hadden we hun steun uitstekend kunnen gebruiken", aldus de woordvoerster. "Echter bleek al in een vroeg stadium dat het verplaatsen van de wedstrijd naar Duitsland geen haalbare kaart was. De enige optie is helaas om de situatie te accepteren."

Vitesse heeft in de eerste vijf poulewedstrijden zeven punten verzameld: evenveel als topfavoriet Tottenham Hotspur, dat echter qua doelsaldo in het voordeel is. Waar Vitesse hekkensluiter Mura in eigen huis ontvangt, speelt Spurs thuis tegen het al geplaatste Stade Rennes.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Vitesse ten koste van Tottenham Hotspur door?

Ja
72%
Nee
28%
(2332 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws