'Beul van Ajax' in 1999 geeft Willem II weinig kans: 'Het gaat hem niet worden'

'Beul van Ajax' in 1999 geeft Willem II weinig kans: 'Het gaat hem niet worden'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 13:56do 02-12-2021 om 13:56

Willem II en heel Tilburg hopen donderdagavond dat een nieuwe Dennis Schulp opstaat. De voormalig aanvaller scoorde in 1999 twee keer voor de Tricolores, die daardoor met 3-1 van Ajax wonnen.

Ruim 22 jaar later denkt Schulp nog met veel plezier terug aan de bewuste dag. "Het zonnetje scheen, dat weet ik nog", vertelt hij aan de NOS. "Ik begon op de bank, want de trainer koos meestal voor Mariano Bombarda. Maar als de wedstrijd erom vroeg, kwam ik erin. En ik scoorde. Twee keer zelfs. Of ik nog weet met welk nummer ik speelde? Met 13."

Een bijzonder moment voor Schulp, die uit Amsterdam afkomstig was en ook voor Ajax speelde. Hij kijkt donderdag dan ook met veel belangstelling naar de wedstrijd tussen zijn twee oude clubs. "Mijn vrouw is een echte Tilburgse en we wonen nu al jaren in Tilburg. Maar natuurlijk zit Ajax ook nog altijd in mijn hart."

Toch verwacht de voormalig aanvaller niet dat de Tricolores kunnen verrassen in de Johan Cruijff Arena. "Een paar maanden geleden was ik met mijn zoon nog in de Johan Cruijff Arena, op uitnodiging van de club. Ik gun Willem II het beste tegen Ajax. Maar ik denk niet dat het 'm gaat worden, nee."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws