Anita en Nunnely complimenteus: 'Een trainer die wel bij Ajax zou kunnen passen'

Anita en Nunnely complimenteus: 'Een trainer die wel bij Ajax zou kunnen passen'

02-12-2021 11:32
58

Vurnon Anita en Ché Nunnely zien in Fred Grim wel een toekomstig Ajax-trainer. De 56-jarige Amsterdammer diende Ajax jarenlang als keeper, bouwde vervolgens aan zijn trainerscarrière bij Almere City en RKC Waalwijk en werkt inmiddels bij Willem II, dat wel eens Het Ajax van het Zuiden genoemd wordt.

Anita werkte vorig seizoen bij RKC samen met Grim, die volgens de ervaren controleur 'echt een Ajax-trainer' is. "Je ziet dat hij een Ajax-man is. Hij wil voetballen en hij oefent veel op positiespel. Er zijn veel dingen die ik bij Ajax in de jeugd heb meegemaakt en die oefenstof past hij ook toe", vertelt Anita aan Ajax Showtime. "Ja, wie weet wordt hij in de toekomst wel trainer van Ajax."

Nunnely speelt dit seizoen in Tilburg onder Grim. "Hij is heel erg direct. Hij vertelt wat zijn visie is en dat proberen wij uit te voeren. Als wij denken dat we iets anders kunnen doen, dan is hij ook een trainer die het verhaal van de groep wil horen. Dan wil hij samen tot een oplossingen komen. Daarin vind ik hem een goede trainer." De bij Ajax opgeleide rechtsbuiten ziet het wel gebeuren dat zijn trainer ooit een stap omhoog zet. "Hij heeft vorig jaar ook bij RKC laten zien dat hij een trainer is die van voetbal houdt en vooral aanvallend voetbal wil laten zien. In dat opzicht denk ik dat hij wel bij Ajax zou kunnen passen."

Donderdagavond is Grim in elk geval in de Johan Cruijff Arena te bewonderen. Het competitieduel tussen Ajax en Willem II – vervroegd door de Champions League-verplichtingen van Ajax – begint om 21.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie