Ajax en Bergwijn krijgen Spurs-update: 'Goede optie als back-up voor Kane'

Ajax en Bergwijn krijgen Spurs-update: 'Goede optie als back-up voor Kane'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 14:50do 02-12-2021 om 14:50

Steven Bergwijn is een serieuze optie voor Antonio Conte om back-up te worden van Harry Kane. De Engelse spits kan niet in alle wedstrijden spelen voor Tottenham Hotspur en dat zou kansen bieden voor Bergwijn.

Bergwijn zou naar verluidt op een zijspoor zitten bij Spurs, maar daar wil Conte niets van weten. De manager weet dat zijn club tien wedstrijden in dertig dagen gaat spelen en omdat Kane niet al die duels in de basis kan beginnen, hoopt de Italiaan op Bergwijn. "Ik denk dat we Harry zo nu en dan wat rust moeten geven en ik denk ook dat Steven dan een goede optie kan zijn om hem te vervangen", zegt hij tegen The London Evening Standard.

De voormalig PSV-aanvaller, die Oranje afgelopen maand naar het WK schoot door Noorwegen met een goal en een assist eigenhandig te vellen, heeft zelfs een streepje voor op Heung-Min Son. "Ik heb liever dat Son op de nummer tien-positie speelt. Steven werkt nu hard om op de spitspositie gebruikt te kunnen worden, net als op de plekken achter de diepste aanvaller. Op het moment dat ik hem nodig heb, is Steven een goede optie."

Wat dit voor Ajax en de transferwens van de Amsterdamse club betekent, is onduidelijk. De regerend landskampioen zou volgens De Telegraaf maar wat graag zaken doen met Spurs en Bergwijn al dan niet op huurbasis naar de Johan Cruijff Arena halen. Als de aanvaller meer speeltijd krijgt, lijkt de kans op een dergelijke deal af te nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws