Conte doorbreekt Bergwijn-stilte bij Spurs: 'Hij begrijpt wat ik van hem wil'

Conte doorbreekt Bergwijn-stilte bij Spurs: 'Hij begrijpt wat ik van hem wil'

01-12-2021 15:17
29

Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte steekt de loftrompet over Steven Bergwijn. De Nederlandse aanvaller speelde nog geen minuut onder de nieuwe coach, maar de Italiaan ziet potentie in Bergwijn.

Op de persconferentie voor het duel met Brentford spreekt Conte zich uit over Bergwijn. "Hij is een speler met belangrijke kwaliteiten. Het was jammer voor mij dat hij weg was tijdens de interlandbreak, want ik wilde Steven in die twee weken graag bij me hebben om hem beter te leren kennen. Voor het Nederlands elftal was het niet jammer dat Steven weg was bij ons", doelt Conte op de bepalende rol van Bergwijn in het WK-kwalificatieduel met Noorwegen.

"Hij beschikt over geweldige kwaliteiten, zeker" gaat Conte verder over Bergwijn. "Hij is goed in de één-op-één, snel, heeft kwaliteiten om een man uit te spelen en kan ook scoren. We zijn nu samen aan het werk en hij begrijpt wat ik van hem wil. Ik vind dat hij op alle drie de posities in de voorhoede kan spelen."

Conte stelt dat hij Bergwijn eigenlijk al wilde opstellen, maar een blessure gooide roet in het eten. "Voor de wedstrijd tegen NS Mura had hij een probleem, anders zou hij spelen", stelt de manager. "Voor de wedstrijd van morgen (donderdag, red.) is hij klaar, ik reken op hem."

Bergwijn werd in de laatste dagen voorzichtig gelinkt aan een overstap naar Ajax. Daar was de 24-jarige linksbuiten in de jeugdopleiding actief. Bergwijn heeft nog een contract tot medio 2025 bij Tottenham.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie