KNVB wint medisch advies in en legt belangrijkste amateurcompetities stil

KNVB wint medisch advies in en legt belangrijkste amateurcompetities stil

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 19:23do 02-12-2021 om 19:23

De KNVB heeft besloten om de belangrijkste amateurcompetities tot de winterstop stil te leggen vanaf 6 december. De bond noemt het onlogisch en onverantwoord om zonder trainingen toch door te spelen de komende weken.

De KNVB reageerde eerder op de dag al teleurgesteld op het besluit van het kabinet om het verbod op sporten na 17.00 uur niet op te heffen. Daarop werd medisch advies ingewonnen over het spelen van wedstrijden in de weekenden, zonder trainingen doordeweeks. Op basis daarvan is er nu ook een streep gezet door de duels in de A-categorie van 11, 12, 18 en 19 december. In de B-categorie wordt er de komende weken nog wél gespeeld.

'Bij het eerste is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training als tactische maar ook fysieke voorbereiding', doelt de KNVB op de A-categorie. 'Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn. Bij het recreatief voetbal ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager. Trainen gebeurt minder frequent en minder intens. Als je voor deze categorie niet alleen de trainingen maar ook nog de wedstrijden schrapt, dan loop je het risico op bewegingsarmoede', aldus de bond.

De KNVB geeft de clubs in de A-categorie wel de vrijheid om vriendschappelijke wedstrijden te organiseren. 'Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis wedstrijden te spelen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws