KNVB hakt knoop door: amateurcompetities worden deels stilgelegd

KNVB hakt knoop door: amateurcompetities worden deels stilgelegd

Gepubliceerd: maandag 29 november 2021 om 19:15ma 29-11-2021 om 19:15

De amateurcompetities in Nederland zijn door de KNVB deels stilgelegd, dat heeft de bond bekendgemaakt. Door de nieuwe coronamaatregelen komen veel clubs in het nauw omdat er na 17.00 uur niet meer gesport mag worden.

Het reguliere competitieprogramma voor de jeugd en senioren wordt aankomend weekend afgelast. De recreatieve competities, de B-categorie, gaan wel gewoon door. Teams die niet willen voetballen, kunnen dat aangeven en op medewerking van de KNVB rekenen.

De KNVB kijkt bewust niet verder dan aankomend weekend, omdat aankomende woensdag een debat in de Tweede Kamer gepland staat. Mocht naar aanleiding daarvan besloten worden dat er tot 20.00 uur getraind mag worden, dan vervallen er doordeweeks een stuk minder trainingen. 'De andere factor is het medische advies dat de KNVB aan het VMC (Voetbal Medisch Centrum) heeft opgevraagd over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen en dat bekeken per leeftijdscategorie', schrijft de bond.

"Niemand weet welke coronamaatregelen er nog nodig zijn de komende tijd. Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden", laat directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee weten.

"Juist in tijden van een pandemie. Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren. Het gaat om bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers en daarom willen we een zorgvuldig besluit nemen, vandaar dat we nu alleen nog voor het aankomend weekend beslissen. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00-05.00 uur-regeling stil komt te vallen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws