Zwalkend Willem II houdt nauwelijks verdedigers over: 'Emil dit jaar niet terug'

Zwalkend Willem II houdt nauwelijks verdedigers over: 'Emil dit jaar niet terug'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 08:33vr 03-12-2021 om 08:33

Willem II is na de midweekse wedstrijd tegen Ajax al acht competitieduels zonder overwinning en heeft ook nauwelijks centrale verdedigers meer over. Freek Heerkens zit al langer in de lappenmand en Emil Bergström moest passen voor het bezoek aan de Johan Cruijff Arena: de 28-jarige Zweed heeft zijn laatste wedstrijd van 2021 al gespeeld.

Trainer Fred Grim moet het in de komende weken stellen met Ulrik Jenssen, Nikos Michelis en de jonge Sam Tel als alternatieven. Bergström zat tegen sc Heerenveen al uit voorzorg op de bank en kon vervolgens niet meespelen tegen Go Ahead Eagles en Ajax. "Emil is er een poosje uit. Ik ben geen dokter, maar we zien hem voor de winterstop niet meer terug", aldus Grim, geciteerd door het Brabants Dagblad.

Het slot op de deur vóór de verdediging ontbrak donderdagavond ook al: aanvoerder Pol Llonch liep een blessure op, waar Grim vanwege privacyredenen niet te ver over kon uitweiden. "De training van dinsdag ging nog goed, maar 's avonds kreeg ik het bericht dat het toch níét goed was. Het is iets ongrijpbaars."

Willem II krijgt nu één week de tijd om toe te werken naar de volgende wedstrijd tegen SC Cambuur, op vrijdag 10 december. De Tricolores zijn in twee maanden tijd van plek twee naar het rechterrijtje gezakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws