Buijs spaart Groningen-spelers niet: 'Dat kan natuurlijk niet zo zijn'

Buijs spaart Groningen-spelers niet: 'Dat kan natuurlijk niet zo zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 23:21vr 03-12-2021 om 23:21

Danny Buijs is niet te spreken over het spel van zijn FC Groningen tegen PEC Zwolle vrijdagavond. Door een laat eigen doelpunt hield Groningen nog een punt over aan het duel, maar aan het spel valt nog voldoende te verbeteren, zo stelt Buijs.

Groningen kwam binnen een kwartier op achterstand door een knal van afstand van Mees de Wit. Een doelpunt dat voorkomen had kunnen worden, vindt Buijs. "Ik weet niet van hoe ver hij schoot, toch zeker wel vanaf een metertje of 25, 30... Ik heb de goal nog niet heel goed teruggezien, ik weet ook niet of we eerder druk moeten zetten op de bal. Maar het kan natuurlijk ook niet zo zijn dat er elke week schoten vanaf een meter of 25 of 30 in gaan. Dat lijkt me ook simpel", zo vertelt Buijs in gesprek met ESPN.

Groningen pakte uiteindelijk nog een punt na een ingestudeerde spelhervatting. Thomas van den Belt kopte de bal in eigen doel. "Adrie (Poldervaart, red.) houdt zich bezig met de aanvallende spelhervattingen. We hebben het erover gehad dat als we met vijf of zes mensen in de vijfmeter zouden gaan staan, dat er mogelijkheden lagen. Lamprou is een kleine keeper."

De positie van Buijs lag de afgelopen weken onder vuur door de mindere prestaties, maar de oefenmeester maakte zich niet druk. "Ik heb er niet wakker van gelegen. Je hebt vandaag gezien dat ik genoeg andere dingen heb om me druk over te maken", zo doelt hij op het spel van zijn ploeg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws