Nijhuis duidelijk over UEFA: Het is niet meer van deze tijd, het is ouderwets

Nijhuis duidelijk over UEFA: "Het is niet meer van deze tijd, het is ouderwets"

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 08:05za 04-12-2021 om 08:05

Bas Nijhuis heeft er weinig begrip voor dat de UEFA niet wil dat hij zijn mening deelt in tv-programma's. De 44-jarige scheidsrechter baalt van de ouderwetse opvattingen van de Europese voetbalbond.

"Het is niet meer van deze tijd, het is ouderwets", zegt Nijhuis tegen TC/Tubantia. "Ik vind het wel heel jammer dat het zo moet, want het is echt gaaf om Europese wedstrijden te mogen fluiten, dat wil je als scheidsrechter graag. Je ziet allerlei stadions en komt op veel plekken. Maar het wordt kennelijk niet gewaardeerd dat je op televisie komt en ik vind dat dat moet kunnen. Wij lopen in Nederland voorop, na een wedstrijd komen scheidsrechters hier ook vaak voor de camera. In veel andere Europese landen is dat absoluut not done."

Op zijn tong bijten voor de camera, wil de ervaren arbiter niet. "Nee, ik vind dat we beter zelf ons verhaal kunnen doen dan een ander. Als dat mijn carrière in de weg zit, dan stop ik liever. Ik zeg liever hoe het is, geef mijn mening, dan hoef je morgen niet te denken: wat heb ik gisteren ook alweer gezegd? Ik ben misschien niet altijd handig geweest in mijn uitspraken, maar dan nog, ik ben wel eerlijk en recht voor de raap."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws