Alles over de Europa League-loting voor de tussenronde met Barcelona

Alles over de Europa League-loting voor de tussenronde met Barcelona

Gepubliceerd: maandag 13 december 2021 om 08:00ma 13-12-2021 om 08:00

Op maandag 13 december komt FC Barcelona te weten welke nummer twee uit een Europa League-poule het in de tussenronde van het tweede Europese toernooi kan treffen. VoetbalPrimeur neemt met je door hoe de loting in het Zwitserse Nyon zal gaan verlopen en wanneer de actie plaatsvindt.

Wanneer is de loting voor de Europa League?
Als eerste is het belangrijk om te weten wanneer de loting precies plaats gaat vinden. Op maandag 13 december zal om 13.00 uur lokale en Nederlandse tijd in het House of European Football in Nyon geloot gaan worden voor de tussenronde van de Europa League. Of daar buitenlandse vertegenwoordigers bij kunnen zijn, is nog maar de vraag, want Zwitserland heeft strenge coronaregels ingevoerd en laat buitenlandse bezoekers lang in quarantaine verblijven.

Hoe werkt de loting van de Europa League?
Er wordt geloot met zestien clubs die in de tussenronde van de Europa League gaan strijden om een plek bij de laatste zestien van dat toernooi: acht nummers twee van de Europa League-poules en acht nummers drie uit de Champions League-groepsfase. Zij vormen twee potten waar uit geloot gaan worden. Nummers twee uit de Europa League zijn geplaatste teams en zullen altijd een ongeplaatst team, oftewel een nummer drie uit de Champions League, treffen in deze tussenronde.

Barcelona is ongeplaatst, aangezien het uit het miljardenbal afkomstig is, en zal dus tegen een nummer twee uit de Europa League komen te spelen. Daarbij zijn wel een aantal kanttekeningen te maken: de Catalanen kunnen niet tegen een ploeg uit Spanje spelen en ontlopen dus Real Sociedad en Real Betis. Tenslotte is het altijd zo dat de geplaatste ploegen hun heenwedstrijd uit spelen en de return in eigen huis mogen afwerken. Barça begint dus thuis.

Welke teams hebben zich geplaatst voor de tussenronde?
Real Betis*
Rangers FC*
Sporting Braga*
Dinamo Zagreb*
SS Lazio*
Napoli*
Olympiakos*
Real Sociedad*
Borussia Dortmund
Sheriff Tiraspol
Zenit Sint-Petersburg
RB Leipzig
FC Porto
FC Barcelona
Atalanta
Sevilla

*geplaatste status

Alle belangrijke data in de Europa League op een rijtje
Loting tussenronde: maandag 13 december 2021
Tussenronde: 17 en 24 februari 2022
Loting achtste finales: 25 februari 2022
Achtste finales: 10 en 17 maart 2022
Loting kwartfinales en halve finales: 18 maart 2022
Kwartfinales: 7 en 14 april 2022
Halve finales: 28 april en 5 mei 2022
Finale: 18 mei 2022

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws