Vedettes Haaland en Lewandowski laten zich beiden zien, VAR beslist Der Klassiker

Vedettes Haaland en Lewandowski laten zich beiden zien, VAR beslist Der Klassiker

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 20:28za 04-12-2021 om 20:28

Bayern München heeft een cruciale slag gewonnen in de jacht op zijn tiende opeenvolgende landstitel. Achtervolger Borussia Dortmund werd zaterdag in eigen huis verslagen en op vier punten afstand gezet: Robert Lewandowski besliste Der Klassiker in het slotkwartier.

De kraker begon nog voortvarend voor Dortmund: Julian Brandt werd knap vrijgespeeld door Jude Bellingham en schoot al na vijf minuten de 1-0 binnen. De reactie van Bayern volgde echter vrijwel meteen, na knullig balverlies van Mats Hummels in de as van het veld. Thomas Müller kon het halve veld oversteken en de meegelopen Lewandowski maakte het karwei af: 1-1.

Ook de 1-2 en de 2-2 vielen kort na elkaar, met de rust ertussen welteverstaan. Kingsley Coman kreeg de – door coronarestricties verre van volledig gevulde – Südtribune door de bal via een aantal tegenstanders binnen te schieten. Kort na de pauze vond Erling Braut Haaland echter datzelfde doel, met een schitterend gekruld schot.

Lange tijd leek het erop dat beide clubs elkaar in balans zouden houden, maar de VAR zag in de slotfase een handsbal, waarna de bal op de stip ging. Lewandowski schoot alweer zijn zestiende seizoenstreffer in veertien wedstrijden binnen en zorgde ervoor dat de titanenstrijd alsnog een winnaar kreeg. Bayern heeft nu ook Dortmund voorlopig achter zich te laten, nadat de overige Bundesliga-clubs al op gepaste afstand waren gezet. Nummer drie Bayer Leverkusen staat op drie punten van BVB en op zeven van Bayern.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws