'Bellingham zit in de penarie door keiharde uitspraken na Dortmund - Bayern'

'Bellingham zit in de penarie door keiharde uitspraken na Dortmund - Bayern'

05-12-2021 12:13 Laatste update: 13:08
120

Jude Bellingham komt mogelijk niet weg met zijn harde uitspraken na de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München. De jonge Engelsman haalde na de verloren wedstrijd uit naar scheidsrechter Felix Zwayer. De Duitse bond (DFB) heeft een onderzoek ingesteld naar Bellingham.

Bellingham stond chagrijnig voor de camera en zette vraagtekens bij de aanstelling van Zwayer (40). Bij een 2-2 tussenstand werd de Duitser naar de kant geroepen vanwege hands van Mats Hummels. De bal ging op de stip en Robert Lewandowski maakte vanaf de stip het winnende doelpunt. 

"Hummels kijkt niet eens naar de bal, hij worstelt om het duel te winnen en dan wordt hij geraakt door de bal", zei Bellingham na afloop tegen Viaplay. "Maar wat verwacht je ook? Je laat de grootste wedstrijd van Duitsland leiden door een scheidsrechter die hiervoor al wedstrijden gefixt heeft..."

Bellingham (18) wijst op een matchfixingschandaal uit 2005. Zwayer was assistent-scheidsrechter van Robert Hoyzer bij een wedstrijd in de 2. Bundesliga. Zwayer nam een steekpenning van 300 euro aan om Wuppertaler SV te helpen in een thuiswedstrijd tegen de amateurs van Werder Bremen. Hij werd daarop voor zes maanden geschorst. 

BILD meldt zondag dat de DFB een onderzoek opgestart heeft en Bellingham wordt 'belediging, roddel en laster' ten laste gelegd. 'Bellingham kan dit onmogelijk uit eigen ervaring verklaren', staat in het rapport.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie