Haaland laat zich gaan na Klassiker, ook Bellingham woest: 'Al eerder gefixt'

Haaland laat zich gaan na Klassiker, ook Bellingham woest: 'Al eerder gefixt'

04-12-2021 21:24
122

De kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München heeft de tongen losgemaakt in Duitsland. Der Rekordmeister won na een interventie van de VAR met 2-3 en heeft alvast een grote stap naar zijn tiende achtereenvolgende landstitel gezet: Jude Bellingham en Erling Braut Haaland namen na afloop geen blad voor de mond.

Bij een 2-2 stand werd scheidsrechter Felix Zwayer naar de kant geroepen door de VAR, bestaande uit Tobias Welz en Robert Wessel. De arbitrage nam een handsbal van Mats Hummels waar, de bal ging op de stip en Robert Lewandowski tekende voor de winnende 2-3.

Volgens Bellingham was dit een onterechte beslissing. "Hummels kijkt niet eens naar de bal, hij worstelt om het duel te winnen en dan wordt hij geraakt door de bal", aldus de Engelsman in gesprek met Viaplay. "Maar wat verwacht je ook? Je laat de grootste wedstrijd van Duitsland leiden door een scheidsrechter die hiervoor al wedstrijden gefixt heeft..." Ook Haaland liet zich na afloop gaan, maar heeft zijn 'duimpjestweet' inmiddels weer verwijderd.

Het sinds 2013 al oppermachtige Bayern heeft na Der Klassieker een gat geslagen in de Bundesliga-top. Der Rekordmeister staat vier punten los van Dortmund en zeven punten voor op nummer drie Bayer Leverkusen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie