Ajax krijgt gelijk: 'De treffer van Haller kon goedgekeurd worden'

Ajax krijgt gelijk: 'De treffer van Haller kon goedgekeurd worden'

05-12-2021 23:09
59

De treffer van Sébastien Haller tegen Willem II mocht niet afgekeurd worden. Dat stelt scheidsrechterscoördinator Reinold Wiedemeijer bij Dit Was Het Weekend.

Na het duel tussen Ajax en Willem II was er veel te doen over de treffer van Haller. Na ingrijpen van de VAR keurde arbiter Edwin van de Graaf de treffer af: Haller stond namelijk buitenspel. Volgens Wiedemeijer speelde Willem II-controleur Driess Saddiki de bal echter bewust naar Haller, waardoor de goal goedgekeurd moest worden. "Wij vinden dit een bewuste ingreep, waardoor er dus een nieuwe situatie ontstaat", legt de scheidsrechterscoördinator uit. "De goal kon goedgekeurd worden."

Waarom maakten de scheidsrechter en VAR-arbiter van dienst dan de verkeerde keuze? "Ze hebben de goal zitten afpellen", stelt Wiedemeijer. Als hij (Saddiki, red.) de bal bewust speelde, zou hij die bal wel verder weg schieten. Maar dat is natuurlijk allemaal niet aan de orde. Het is gewoon een verdediger die uitstapt op de bal. Dat doet hij niet helemaal lekker. Als hij de bal namelijk beter raakt, dan gaat die naar de zijlijn."

Wiedemeijer hoopt dat zulke fouten in de toekomst niet meer voor zullen komen. "Het zit dicht bij elkaar, maar we hebben het in de groep gegooid: Jongens, dit is echt bewust ingrijpen van de verdediger, met zicht op de bal. Dat hij (arbiter Van de Graaf, red.) dat dan niet goed doet, dat kan gebeuren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie