Afellay en Janssen pleiten voor Feyenoord-coach Slot bij Ajax: 'Zou terecht zijn'

Afellay en Janssen pleiten voor Feyenoord-coach Slot bij Ajax: 'Zou terecht zijn'

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 23:26zo 05-12-2021 om 23:26

Als Erik ten Hag vertrekt bij Ajax, denken Ibrahim Afellay en Theo Janssen dat Feyenoord-trainer Arne Slot de ideale opvolger is. Laatstgenoemde vindt dat Slot 'de beste Ajax-trainer' is.

Ten Hag wordt in het geruchtencircuit gelinkt aan een vertrek uit Amsterdam. De Oldenzaler gaf zelf aan dat hij openstaat voor een nieuwe stap. Bij Studio Voetbal vertelt Afellay over de mogelijke opvolgers van Ten Hag. "De beste Ajax-trainer is toch wel Arne Slot in mijn ogen", stelt de 35-jarige Utrechter. "Dan kunnen we wel weer gaan zeggen dat Ajax en Feyenoord gevoelig liggen... Maar qua uitstraling van de club, het voetbal dat hij wil spelen..."

Theo Janssen kan zich vinden in de woorden van Afellay. "Het kan niet zomaar, maar het zou wel terecht zijn. Arne Slot zou wel bij Ajax passen qua manier van spelen."

"Wat zou men doen in Rotterdam, als Slot zegt dat hij gesprekken heeft gevoerd met Ajax?", vraagt Arno Vermeulen zich vervolgens lachend af. De chef voetbal van de NOS doelt daarmee op het ontslag van Slot bij AZ. Dat kwam doordat hij gesprekken voerde met Feyenoord. "Dan heeft hij weer een lange zomervakantie, denk ik", antwoordt presentator Gert van 't Hof.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws