Bruggink en Kraay jr. eensgezind: Ten Hag gaat het zeker niet doen

Bruggink en Kraay jr. eensgezind: "Ten Hag gaat het zeker niet doen"

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 14:16zo 05-12-2021 om 14:16

Laatste update: zondag 5 december 2021 om 15:39zo 05-12-2021 om 15:39

Erik ten Hag en Roger Schmidt worden in het geruchtencircuit genoemd als kandidaat-trainers voor RB Leipzig. Arnold Bruggink en Hans Kraay jr. zien de coaches van Ajax en PSV in elk geval op korte termijn niet vertrekken.

RB Leipzig stuurde zondag Jesse Marsch de laan uit na de teleurstellende seizoenstart: Champions League-overwintering is niet meer mogelijk en in de Bundesliga staat de Oost-Duitse club slechts elfde. In de zoektocht naar een opvolger gaan de namen van Ten Hag en Schmidt rond. Althans, zo wordt aangenomen in Duitsland.

"In Duitsland worden Schmidt en Ten Hag meteen genoemd", reageert Bruggink, die jarenlang in de Bundesliga speelde, bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "RB Leipzig is normaal gesproken heel gestructureerd bij het aanstellen van trainers. Ze komen altijd uit de eigen stal. Maar dit (Marsch, red.) heeft echt verkeerd uitgepakt. Ik snap wel dat de namen van Ten Hag en Schmidt nu voorbijkomen."

Kraay denkt er het zijne van. "Ten Hag gaat het zeker niet doen", reageert hij. "Dat denk ik ook niet", aldus Bruggink. "Maar RB Leipzig heeft wel veel goede spelers..." Kraay: "Maar je wordt nooit kampioen. Ze mogen er misschien een weekje of drie aan ruiken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws