Feyenoord nadert Ajax op één punt: 'Het gevoel dat we iets moois neerzetten'

Feyenoord nadert Ajax op één punt: 'Het gevoel dat we iets moois neerzetten'

06-12-2021 08:13
82

Tyrell Malacia is niet verrast dat Feyenoord na vijftien speelrondes één punt achter koploper Ajax staat. Waar de buitenwacht voor het seizoen twijfelde aan het klasseverschil tussen de twee rivalen, wist de linksback al dat hij met zijn ploeg grote doelen kon gaan nastreven. 

"Wie had dat gedacht?", vraagt Hans Kraay junior aan Malacia nadat Feyenoord na een 5-0 zege op Fortuna Sittard het gat met Ajax heeft teruggebracht naar één punt. "Wij", antwoordt Malacia stellig tegenover ESPN. "Je moet toch vertrouwen in je team hebben? Je speelt bij Feyenoord en we gaan altijd voor het hoogst haalbare. We hadden tijdens de voorbereiding al het gevoel dat we dit seizoen iets moois konden gaan neerzetten. Het is toch de bedoeling dat we Ajax in de nek hijgen?"

De linkspoot erkent dat hij niet snel nerveus wordt, helemaal niet nu hij de voorbije weken weer beter in vorm komt. "Ik heb natuurlijk gesprekken met de trainer. Hij laat me ook beelden zien met wat beter kan. Maar ik ben al kritisch van mezelf." Malacia stelt dat hij aan de bal steeds vaker betere keuzes maakt. "Daar heb ik veel stappen in gemaakt. Als de ruimte er is, moet ik de bal altijd vooruit spelen."