Wolfsburg is Van Bommel niet vergeten: middenvelder verklaart waar het misging

Wolfsburg is Van Bommel niet vergeten: middenvelder verklaart waar het misging

06-12-2021 09:32
26

Maximilian Arnold is niet heel rouwig om het vertrek van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg. De trainer werd dit seizoen na dertien wedstrijden ontslagen door de Duitse club.

In een interview met Kicker verklaart Arnold de tegenvallende resultaten onder Van Bommel, nadat voorganger Oliver Glasner de ploeg nog naar de Champions League had geleid. "Op de eerste plaats: ik kon heel goed met hem opschieten", begint Arnold over Van Bommel.

"Toch ontkom je niet aan vergelijkingen", vervolgt de 27-jarige middenvelder. "We wonnen weliswaar de eerste vier wedstrijden van het seizoen, maar we misten de intensiteit die ons vorig seizoen onderscheidde. De overwinningen voelden anders."

In vergelijking met Glasner miste Van Bommel belangrijke kwaliteiten, luidt de ontnuchterende conclusie van Arnold. "Soms speelden met een vrijblijvendheid die vorig seizoen ondenkbaar was. Helaas zijn we geen team dat zoiets zelf kan rechtzetten. Dat kunnen we onszelf kwalijk nemen. We hadden Van Bommel om meer moeten vragen."

"Glasner was geobsedeerd door het spel zonder, in tegenstelling tot Van Bommel, en dat sloeg over op het team. Een trainer moet ons irriteren", besluit de Wolfsburg-speler.