Athletic: 'exceptional offer' nodig voor gewilde Botman, Newcastle geïnteresseerd

Athletic: 'exceptional offer' nodig voor gewilde Botman, Newcastle geïnteresseerd

06-12-2021 10:17
30

De naam van Sven Botman is bij het steenrijke Newcastle United gevallen, meldt The Athletic. De 21-jarige verdediger uit Badhoevedorp verhuisde vorig seizoen naar Lille OSC en maakte veel indruk bij de ploeg die vorig seizoen verrassend kampioen van de Ligue 1 werd.

De hoog aangeschreven Athletic-journalist David Ornstein weet te melden dat meer clubs achter Botman aanzitten. De Jong Oranje-international ligt nog tot 2025 vast bij Lille OSC, dat op koers ligt om te overwinteren in de Champions League. Les Dogues hebben dus geen noodzaak om Botman te verkopen en zullen waarschijnlijk alleen zwichten voor een 'exceptional offer'. Na de recente overname van Newcastle United is het niet ondenkbaar dat zo'n aanbod binnenkort uit noordoost-Engeland komt.

Volgens The Athletic wordt er intern al gekeken naar een mogelijke Botman-transfer. Technisch directeur Steve Nickson inventariseert het salaris dat mogelijk uitgekeerd moet worden, manager Eddie Howe zou de komst van de Noord-Hollander wel zien zitten. Mocht Botman zwichten voor het verhaal van The Magpies, dan komt hij overigens niet in een gespreid bedje terecht. Newcastle United boekte zaterdag tegen Burnley zijn eerste competitiezege van het seizoen, maar staat nog altijd met Burnley en Norwich City onder de degradatiestreep. Met zijn huidige club staat hij elfde in de Ligue 1.