Ten Hag pareert Tagliafico-uitspraken: 'Ik voel me niet aangesproken'

Ten Hag pareert Tagliafico-uitspraken: 'Ik voel me niet aangesproken'

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 15:31ma 06-12-2021 om 15:31

Laatste update: maandag 6 december 2021 om 16:05ma 06-12-2021 om 16:05

Erik ten Hag vindt dat Nicolás Tagliafico verkeerd begrepen wordt. De Argentijn stelde onlangs dat de Ajax-trainer weinig met zijn reservespelers communiceert, maar dat is volgens Ten Hag niet wat zijn linksback wilde zeggen.

"Volgens mij interpreteer je hem verkeerd", reageert de oefenmeester op het persmoment in aanloop naar de wedstrijd tegen Sporting Portugal. "Hij zou, als hij trainer was, vaker met wissels praten", licht hij toe. Ten Hag vat het niet persoonlijk op. "Ik voel me niet aangesproken, want ik praat veel met mijn spelers en zeker ook met wissels. Niet alleen met Nico, maar die is heel volwassen en top professional."

Aan het arbeidsethos van Tagliafico ligt het volgens Ten Hag zeker niet. "Hij traint hard en als zijn ploeg hem nodig heeft, staat hij er. Maar anderen hebben mijn gesprek harder nodig, de jongere spelers die het niet begrijpen en je soms wel eens wil motiveren."

Hoewel Ajax zeker is van groepswinst, beschouwt Ten Hag de wedstrijd tegen Sporting dinsdagavond niet als tussendoortje. "Wij beseffen ons dat achttien punten uit zes duels historisch is en elk record dat je kan halen, moet je voor gaan. Dat zal ook de nadruk voor deze wedstrijd zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws