'Ten Hag wisselt op vier plaatsen en zet Onana opnieuw onder de Ajax-lat'

'Ten Hag wisselt op vier plaatsen en zet Onana opnieuw onder de Ajax-lat'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 07:06di 07-12-2021 om 07:06

Laatste update: dinsdag 7 december 2021 om 07:07di 07-12-2021 om 07:07

Erik ten Hag voert vier wijzigingen door bij Ajax voor het Champions League-treffen met Sporting Portugal. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat verwacht dat Andre Onana weer onder de lat zal staan.

De goalie uit Kameroen zou dan, net als twee weken geleden tegen Besiktas, de vervanger zijn van Remko Pasveer. Achterin krijgen Nicolás Tagliafico en Perr Schuurs de voorkeur boven Daley Blind en Jurriën Timber. Laatstgenoemde staat op scherp en zou tegen een schorsing voor de achtste finale aan kunnen lopen.

Het middenveld bestaat 'traditiegetrouw' uit Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Steven Berghuis, waardoor Davy Klaassen vanaf de bank toe moet kijken. Voorin vervangt David Neres de licht gekwetste Dusan Tadic op links. De Servische captain heeft last van zijn rug en zal het treffen met Sporting dus overslaan. Antony en Sébastien Haller spelen wel.

Hierbij moet wel aangegeven worden dat de verwachte opstelling van het Algemeen Dagblad zo nu en dan niet klopt. De krant heeft ook een verwachte elf van Sporting neergepend, maar trainer Rúben Amorim gaf al aan dat hij een aantal jonge spelers de kans wil gaan geven. Dat is niet in die opstelling verwerkt.

De Ajax-opstelling volgens het AD: Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller, Neres.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws