Ajax-aankoop heeft het zwaar: 'Natuurlijk teleurstellend, maar soms gaat het zo'

Ajax-aankoop heeft het zwaar: 'Natuurlijk teleurstellend, maar soms gaat het zo'

07-12-2021 11:29
68

Ajax-aankoop Mohamed Daramy hunkert naar meer speeltijd, maar moet geduldig op zijn beurt wachten. De Deense aanvaller ziet de aftrap van de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal dinsdagavond vanaf de bank.

Daramy kreeg tegen Besiktas (0-2) nog een basisplaats van trainer Erik ten Hag, die nu andere plannen heeft. Ook als Dusan Tadic niet speelt vanwege rugproblemen, zit de Deen op de bank. Maandagavond maakte hij immers zijn opwachting bij Jong Ajax. Het valt Daramy zwaar dat hij zo weinig aan bod komt in zijn eerste maanden.

"Het is moeilijk om drie weken geen wedstrijd te spelen en dan ineens weer op het veld te staan. Je verliest ritme", laat Daramy weten aan Het Parool. Hij kwam in augustus voor twaalf miljoen euro over van FC Kopenhagen. "Ik had ook niet verwacht dat ik bij Ajax meteen zou spelen", voegt de aanvaller eraan toe. "Ik heb dit bij FC Kopenhagen ook meegemaakt, toen ik als jeugdspeler voor het eerst bij de selectie kwam. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik een vaste waarde werd."

"Bij Ajax ligt het niveau ook nog eens veel hoger. Er lopen hier zo veel goede voetballers rond. Natuurlijk is het teleurstellend, maar soms gaat dat zo in voetbal", aldus Daramy. "Ik heb ook geen spijt van mijn transfer en ik weet wat van me wordt verwacht. Ik hoop op meer speelminuten, want ik wil het publiek zo graag laten zien wat ik kan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie