Eerste reactie van Van Stee na vertrek bij Sparta: 'Geen vuile was buiten hangen'

Eerste reactie van Van Stee na vertrek bij Sparta: 'Geen vuile was buiten hangen'

07-12-2021 13:50
14

Henk van Stee heeft voor het eerst gereageerd op zijn vertrek bij Sparta. Dinsdag maakte de club bekend dat de samenwerking met de technisch directeur per direct is stopgezet.

Maandagavond besloten beide partijen in een goed gesprek om uit elkaar te gaan. "Daarin hebben we elkaar de waarheid verteld en hoe we over zaken denken", zegt Van Stee tegen RTV Rijnmond. "Dan kom je tot de conclusie dat er een verschil van inzicht is in het te voeren beleid, dat mag. Daarna hebben we koffie en een biertje gedronken en zijn we vriendelijk en volwassen uit elkaar gegaan."

De werkrelatie tussen de technische man en algemeen directeur Manfred Laros zou ernstig verstoord zijn. Daar wil hij zich niet over uitspreken. "Er is te veel verdeeldheid binnen de club, deels gevoed. Sparta is belangrijker dan één persoon. Ik heb hier 3,5 jaar met veel plezier gewerkt en wens Sparta het allerbeste. Ik heb verder geen zin om de vuile was buiten te hangen, dat verdient deze club niet. Ik wil dat het goed gaat met Sparta."

Of dat met Henk Fraser als hoofdtrainer zal zijn, valt nog te bezien. De oefenmeester kon goed met Van Stee en twijfelt na het vertrek van de technisch directeur over zijn toekomst. "Het is aan Henk zelf om te bepalen wat te doen, ik hoop voor Sparta dat hij blijft. Hij heeft waanzinnig goed werk geleverd. Henk weet ook van mij welke spelers in de winter naar Sparta willen komen, het is aan hem om te bepalen of hij ze wil hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie