Breaking news

Bericht vanuit Amsterdam: Eriksen traint voorlopig met Jong Ajax mee

Bayern München-trainer sneert ironisch richting Barça: 'De groeten aan Benfica'

Bayern München-trainer sneert ironisch richting Barça: 'De groeten aan Benfica'

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 15:13di 07-12-2021 om 15:13

Laatste update: dinsdag 7 december 2021 om 15:15di 07-12-2021 om 15:15

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann voert de druk bij FC Barcelona op een ironische manier op. De Duitse oefenmeester bevestigt dat hij woensdagavond zijn elf beste spelers opstelt.

Als Benfica thuis wint van Dinamo Kiev, moet Barcelona in de Allianz Arena stunten met een driepunter om de knock-out-fase van de Champions League te bereiken. Hoewel Bayern al zeker is van groepswint, is Nagelsmann niet van plan om de wedstrijd tegen Barça te beschouwen als een tussendoortje. "Ik zal morgen mijn best beschikbare team opstellen. De groeten aan Benfica, geen zorgen", lacht de Bayern-coach op het persmoment in aanloop naar Barcelona-thuis.

"De Champions League heeft iets bijzonders. Daarnaast spelen wij nog drie belangrijke Bundesliga-wedstrijden voor de winterstop, waardoor we in het ritme moeten blijven", stelt Nagelsmann. Xavi Hernández en zijn team kunnen de borst natmaken, al scheelt het dat Leon Goretzka en Serge Gnabry in elk geval niet meespelen. Het tweetal kampt met een blessure en staan aan de kant.

Memphis Depay is zich ervan bewust wat er op het spel staat. "Dit is onze laatste kans. Het is een finale", zei de Nederlander. Het affiche tussen beide grootmachten begint woensdagavond om 21:00 uur. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws