Rangnick geeft Van de Beek basisplaats, maar heeft slecht nieuws voor Ajax

Rangnick geeft Van de Beek basisplaats, maar heeft slecht nieuws voor Ajax

Gepubliceerd: dinsdag 7 december 2021 om 16:36di 07-12-2021 om 16:36

Laatste update: woensdag 8 december 2021 om 00:20wo 08-12-2021 om 00:20

Donny van de Beek begint woensdagavond vanaf de aftrap tegen Young Boys, bevestigt Manchester United-manager Ralf Rangnick. De Duitser stelt eveneens dat hij Dean Henderson 'echt nodig' heeft de restant van het seizoen, waardoor Ajax op zoek zal moeten naar een andere doelman.

Van de Beek en Henderson waren onderwerp van gesprek op de persconferentie van Rangnick, in aanloop naar het treffen met Young Boys in het kader van de Champions League. Manchester United is al zeker van groepswinst, waardoor er gerouleerd kan worden. Rangnick bevestigt dat het tweetal woensdag start. "Ik zit nog niet lang bij de club en moet de spelers nog veel beter leren kennen. Een Champions League-avond op een volgepakt Old Trafford is denk ik het ideale moment om daar verandering in te brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Of het duo in januari kan uitkijken naar een tijdelijk vertrek? "Donny kwam er tegen Crystal Palace al in en op dit niveau kunnen we niet zonder twee top keepers. Dean zit vol ambitie, maar ik heb hem echt nodig", aldus Rangnick, die daarmee een boodschap had voor Ajax, dat belangstelling zou hebben in de Engelse goalie. 

Manchester United moet het op Old Trafford stellen zonder de geblesseerde Raphaël Varane en Edinson Cavani. Anthony Martial en Paul Pogba staan al langere tijd aan de kant en spelen ook niet mee. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws