'Dortmund ideale optie voor Ten Hag, hij kan jonge spelers van Ajax meenemen'

'Dortmund ideale optie voor Ten Hag, hij kan jonge spelers van Ajax meenemen'

07-12-2021 17:42 Laatste update: 19:07
58

Ajax-trainer Erik ten Hag vertelde afgelopen weekeinde dat hij de uitdaging bij een buitenlandse topclub graag zou aangaan, maar Aad de Mos ziet dat de meeste topclubs zijn voorzien. De analist schuift hem naar voren bij Borussia Dortmund.

"Het moet sowieso puur aanvallend zijn, dus het DNA van Ajax moet erin zitten", zegt De Mos in Panenka van het Algemeen Dagblad. "Ik vind Borussia Dortmund de ideale optie voor hem. Ver van het doel en het gaat nu niet goed. Ze hebben jonge spelers en hij kan er een paar van Ajax meenemen. In die periode gaan zij ook weer een stap maken. Dat zou ideaal zijn."

De oud-trainer van Ajax en PSV stelt dat Ten Hag bij meer clubs zou passen, maar dat de meeste stoeltjes bezet zijn. "Als Nagelsmann weggaat, dan is het Bayern München. Bij FC Barcelona zit Xavi pas net, Arsenal als Arteta het niet goed doet. Dan zijn we al snel uitverkocht. Atalanta kan nog, op basis van het voetbal dat ze spelen", aldus De Mos, die Manchester United niet noemt. De naam van de Ajax-coach zingt al enige tijd rond op Old Trafford.